Poznejte kouzlo gastronomického Carvingu
Carving si většina lidí spojuje s lyžováním, ale v gastronomii znamená umění a speciální odvětví. V překladu se jedná o dekorativní vyřezávání do ovoce a zeleniny, říká Antonín Sekyra, který se Carvingu věnuje více než 8 let.

Antonín Sekyra začínal na střední škole v rámci dobrovolného kroužku, kde se poprvé zúčastnil veřejných akcí a prvních soutěží. Po dokončení školy se začal Carvingu věnovat ještě o to více. Pravidelně se zúčastňuje soutěží po celé České republice s řadou medailových úspěchů. Pravidelně jezdí také na kurzy na zlepšení techniky protože jak sám říká, "vždy je co zlepšovat".

Na vyřezávání se používá i speciální nářadí, zejména se pracuje s Thajským nožem, jehož ostří se přirovnává k doktorskému. Vyřezávat se dá takřka do čehokoliv, od kuličky hrozna až po velké dýně. A vyřezat jde opravdu cokoliv od malých kytic, přes jednoduché motivy jako jsou nápisy, portréty 2D obrázky až po 3D sochy, takže opravdu cokoliv.

Mám za sebou zkušenosti i s vedením školního kurzu. Ale samozřejmě nejvíce se zaměřuji na vyřezávání pro veřejnost a na akce jakéhokoliv typu - oslavy narozenin, svatby, rauty, firemní večírky. Nabízím také výrobu doplňkových výrobku na rauty, dozdobení drinků, boule. Taktéž mohu ukázat své umění na živo před diváky. Ceny jsou vždy stanoveny dohodou, záleží na složitosti motivu, množství vyřezaných věcí, časovému rozpětí a ročním období. Také není problém vzdálenost, jsem mobilní, takže je to vždy vše na domluvě, dodáva Antonín Sekyra.

02

Fotky prací a další informace můžete shlédnout na webu www.carvingantoninsekyra.napady.net nebo na Facebooku.

Příští rok chystám rozšíření výroby, uzavírá Antotín Sekyra.

 

Komerční článek zveřejníme i vám! Mám zájem >>